Последна актуализация 29/02/2024

Humans in the Loop (HITL) е хибридно социално предприятие, създадено през 2017 г. в София, България, което има за цел да подкрепя бежанци, мигранти, вътрешно разселени лица и хора, живеещи в зони, засегнати от конфликти, като им предоставя достъп до възможности за развиване на техните дигитални и езикови умения чрез програми за обучение и цифровите услуги по заетостта. Предлагат курсове за възрастни и тийнейджъри, както и кариерни консултации.

Някои от предлаганите курсове са:

  • Курсове HITL Stars - Програмата HITL Stars съчетава уроци по английски език и информационни технологии за хора, засегнати от конфликти. Провеждаме едновременно две нива на курса - за начинаещи и за средно напреднали. Курсът за начинаещи обхваща основни компютърни умения и ИТ, необходими за ежедневието, докато курсът за средно напреднали се фокусира повече върху ИТ и комуникационните умения, които са необходими на работното място. В продължение на 12 седмици нашите обучители провеждат курса чрез срещи в Zoom два пъти седмично.
  • Курс по дигитални науки на HITL - Курсът по дигитални науки на HITL е насочен към ученици на възраст между 13 и 18 години, идващи от засегнати от конфликти райони, които се интересуват от кариера в ИТ сектора. Учебната програма е разработена от Училищната академия на Телерик и се предоставя от фондация Humans in the Loop и обхваща основни теми, свързани с разработването на софтуер и приложения, информация за различни ИТ кариери и др. Курсът се провежда онлайн на английски и/или български език.
  • Курс Бизнес звезди на HITL - Нашата 12-седмична програма за обучение на предприемачи бежанци им дава начален старт в маркетинга на техния малък бизнес или на продуктите, които произвеждат, и включва подкрепа за разработване на маркетингов план; основен графичен дизайн за създаване на лого и маркетингови материали; основно обучение за създаване на уебсайт или онлайн магазин с помощта на WordPress за техния бизнес.

Програма за кариерно консултиране през 2024 г. 

Тази година Humans in the Loop може да ви съдейства, за да подобрите CV-то си и да отговорите на изискванията на работодателите, да напишете успешно мотивационно писмо и да подобрите своя профил в ЛинкедИн като използвате AI инструменти. 

Нези стъпки ще ви помогнат да създадете впечатляващ профил, който да привлече вниманието на търсещите служители компании. 

Humans in the Loop ще ви помогне да се подготвите за интервю за работа и да получите уменията, необходими за да получите желаната работа. 

Изисквания: 

Кандидатите трябва да имат признат статут на бежанец или временна закрила в България и да говорят добре  украински език 

Как ще се провеждат консултациите: 

Консултациите ще се провеждат онлайн под формата н лични срещи със Социалния медиатор на Humans in the Loop във време, удобно за Вас. 

За да се включите в програмата, моля попълнете формуляра на адрес https://trainings.humansintheloop.org/application-form-career-counseling-ukrainian/, или се обадете на +359882170093.
 

През месец март Humans in the Loop ви канят на 2 уебинара по теми, свързани с професионалното ви развитие: 

Уебинар с Лина Ашрам, специалист "Професионален подбор" в HRS България, на 8 март 2024 г., 12.30 ч. (София)  

Това събитие има за цел да предоставят ценна информация за процеса на подготовка за интервю за работа. 

Zoom Link: https://zoom.us/j/99492941681?pwd=RHlQUDgvTkJNbHBReXBIZUEvc215UT09 

Повече информация: https://www.linkedin.com/events/masteringinterviews-techniquesa7165986689222361089/comments/ 

Уебинар с Адам Суиса, ръководител на отдел "Партньорства" в PowToon, на 11 март 2024 г., от 18.00 ч. (София) 

В този уебинар фокусът ще е върху платформата PowToon, където участниците, които искат да работят на свободна практика могата да създават видеоклипове и презентации.  

Zoom link: https://zoom.us/j/96283661247?pwd=TlVJQS8zQlB4R0xpVExOeWdYdG1udz09

Можете да се регистрирате за участие на https://forms.gle/AvohHbQUuhoUpi8E6 

И двата семинара ще се проведат онлайн, през Zoom на английски език с автоматичен прлевод на други езици (украински, арабски и др.) 

Повече информация: https://www.linkedin.com/events/startyourowncreativecareerwithv7165252184232607744/comments/

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За посещение е необходима е предварителна уговорка с член на Humans in the Loop. Всички курсове са
безплатни.

Понякога се осигурява оборудване (декстоп компютри) за тези, които не
разполагат с лаптоп или компютър.

Ако не сте успели да се запишете за някой от курсовете можете да се запишете в листата на чакащите на Forthcoming HITL Courses Waiting List for 2023 (google.com). Всички записани ще получават информация за следващите актуални курсове на посочен от тях имейл адрес.