KV

Каритас Витания предоставя придружаване и подкрепа във всеки етап по пътя на интеграция и установяване.Съдействието е с индивидуален подход във всеки конкретен случай. То обхваща
хуманитарна помощ, намиране на работа и професионални обучения.

Хуманитарен център Пловдив
Хуманитарният център в Пловдив, на адрес бул. „Княгиня Мария Луиза“ 3, приема дарения на нови и/или запазени дрехи, одеяла и вещи, които в последствие се разпределят спрямо нуждите на бежанците, пребиваващи на територията на цялата страна.
 

Кариерен център Пловдив
Кариерният център в гр. Пловдив съдейства при търсене и назначаване на работа, концентрирана в града. Предлага уроци по български език за започващите работа, професионални обучения, съпорт групи за разбиране на трудовите изисквания, писане на CV и др., бизнес консултации.
Организират се и срещи за социализация и развлечение на бежанците, под формата на работилници, в които се изработват свещи, декорации, картички, плетиво на една кука и др.

Хуманитарен център Бургас
Хуманитарен център на „Каритас Витания“, със седалище гр. Бургас, помага на бежанци и мигранти с превод и попълване на документи към всяка институция: РУО, НАП, МВР, ДСП, здравни центрове и болнични звена. Екипът съдейства при записване за ясли, детска градина или училище; плащане на здравни осигуровки; ваксинации; изкарване на адресна регистрация; подаване на заявления за социална помощ; намиране на жилище и посещения при медицински лица. 

Хуманитарният център също така реализира арт ателие, в което украински бежанци и техните деца, намерили спасени в България, се срещат с майстори на различни крафт занаяти и придобиват нови умения от тях, като едновременно се забавляват и социализират. Главен фокус на работилниците е българската традиция, особено нашите шевици и обичаи.

Налична е и психологическа подкрепа за деца и възрастни. Предлага също подпомагане на деца в извън училищно време, като провежда уроци по български език и занималня.

Хуманитарният център в Бургас приема дарения на нови и/или запазени дрехи, одеяла и вещи, които в последствие се разпределят спрямо нуждите на бежанците.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Посещението на центъра става с предварително записване на тел: 08888 19 230 или на
e-mail: [email protected]


Към момента услугите са основно насочени към украински граждани.