отворени врати

Последна актуализация на 27/11/2023 

Мисията на Фондация Ситуационен Център Отворени Врати е да подкрепи хората, разселени от войната в Украйна, като се стреми да обхване цялостния процес на адаптация и интеграция в България.

Целта им е да бъдат всеобхватна агенция, предоставяща услуги за новодошли, действаща като врата към справедливи, уважаващи и гостоприемни общности, където всички членове могат да участват активно и да допринасят.
Фондация Ситуационен Център Отворени Врати помага на всички хора, разселени от войната в Украйна, независимо от националност, раса, религия, пол, възраст, здравен статут или сексуалност.

Дейностите на Фондация Ситуационен Център Отворени Врати включват:

Украински Образователен Център в София

Украинският Образователен Център предлага целодневно обучение по украинската образователна програма, за деца от 1 до 11 клас. Учениците са записани в режим 'домашно обучение', но учат в класни стаи, с учители от Украйна, по украинската програма, като  завършеното образование ще бъде признато от М.О. в Украйна. Преподавателите, работещи в Центъра са от Украйна, и са се преселили заради войната.

В центъра може да се приемат и деца на възраст 5-6 години като те се обучават на половин ден. 

Следобед децата имат възможност да посетят езикови курсове (английски, български), занятия по изкуство, музика, и др. в зависимост от графика на дейностите.

Капацитетът на центъра е 200 деца. 

Информация за включване в училищните групи или езикови курсове в Украинският Образователен Център може да получите на място, през Telegram, или по телефон на + 359 88 401 3786

Подкрепа за разселени деца от Украйна, записани в българската образователна система

Децата, записани в български училища, могат да получат подкрепа от Фондация "Ситуационен Център Отворени Врати" за подготовка на документи, медиация, разрешаване на конфликти, както и психологична подкрепа.

Подкрепа за разселени деца от Украйна, учящи онлайн в украински уилища

Децата, записани в български училища, могат да получат подкрепа отФондация "Ситуационен Център Отворени Врати"  за допълнителни уроци, както и психологична подкрепа.

Фондация "Ситуационен Център Отворени Врати" предлага специализирана психологична подкрепа/кризисно консуктиране

Психологичната подкрепа се предлага под форма на индивидуални сесии или групови занимания (арт терапия, кръгове за подкрепа). За индивидулана сесия може да се запишете на [email protected]. За информация за груповите занимания, моля следете каналите на Фондацията в социалните мрежи.

Фондация "Ситуационен Център Отворени Врати" организира културни дейности (концерти, фестивали и др.) с участие на артисти от Украйна

За информация за културните събития, моля следете каналите на Фондацията в социалните мрежи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Дейностите на Фондация "Ситуационен Център Отворени Врати" се предлагат безвъзмездно.